De vereniging

Van oefenavonden tot stamppot buffet

 

De vereniging

Al vele jaren komen we elke advent samen om de klanken van de midwinterhoorn te laten klinken in en rondom Enschede. Met ruim 40 blazers van jong tot oud richten we ons op behoud van de traditie en het immaterieel erfgoed van het midwinterhoorn blazen.

De traditie uitdragen

Tijdens de advent periode zijn onze blazers op diverse plekken te zien en horen. We worden bijvoorbeeld gevraagd voor kerstmarkten, kerkdiensten, kerstdiners, kerstboomverkoop, wandelingen en andere feestelijke gelegenheden die georganiseerd worden in de periode rondom de feestdagen.

Door de ‘Oale Roop’ te laten klinken door heel Enschede dragen wij ons steentje bij in het doorgeven van de traditie, maar vooral omdat we het zo mooi vinden klinken!

Tijdens de advent zijn we ook aanwezig bij de Twentse Midwinterhoornwandeling en bij de jaarlijkse wedstrijd midwinterhoornblazen om het zilveren hoorntje. De Twentse Midwinterhoornwandeling wordt elk jaar door een ander buurtschap georganiseerd en biedt de wandelaars een (korte en lange) wandeling aan waarbij alle andere buurtschappen onderweg de klanken van de midwinterhoorn laten horen. De wandeling vindt meestal plaats op de zondag vóór kerst.

Het wedstrijdblazen is er voor jong (gouden hoorntje) en oud (zilveren hoorntje), waarbij wij meestal aanwezig zijn bij de wedstrijd voor het zilveren hoorntje. Het buurtschap met de meeste punten ontvangt de wisselbeker: het zilveren hoorntje.

Leren blazen op een midwinterhoorn

Heb je altijd al eens op een midwinterhoorn willen blazen? Gewoon een keer proberen of echt een keer les volgen? Wij helpen je graag verder. Want ook wij zijn ooit eens begonnen met blazen dankzij de hulp van andere (ervaren) blazers. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.